(+90 326)
213 87 59
     Üye Ol Giriş Yap Sepetim
Biberli Ekmek (Katıklı)

Resimler Yükleniyor

    Hatay yöresel yemeklerinin başında gelen Katıklı ekmek yöre dilinde biberli ekmek olarak ta bilinir. Hatay halkı katıklı ekmeği genelde kahvaltı da veya ara öğünde en çok tüketilen tatlar arasında bulundurur.Hatay’da taş fırınlarda veya tandırlarda pişirilen bu tadın bir kaç çeşidi yapılır. Çökelekli,peynirli,ıspanaklı çeşitleri de bunlardan bazılarıdır.Ama en çok tercih edileni biberli olanıdır.Sizlerle tarifini paylaşacağım Biberli(katıklı) olanı.

    Katıklı (biberli) ekmek nasıl yapılır?

    Malzemeleri:

    Hamuru İçin
    -6 çay bardağı ılık su
    -1 çay bardağı zeytinyağı
    -1 çorba kaşığı yaş maya
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -1 tatlı kaşığı toz şeker
    -alabildiği kadar un

    Harcı için:
    -1 kilo lor yada çökelek
    -2 tane orta boy kuru soğan
    -2 çorba kaşığı biber salçası
    -1 çay bardağı zeytin yağı
    -tuz,pul biber,zahter,reyhan,kimyon
    -1 su bardağı susam
    -isteğe göre nar ekşisi

    Yapılışı:
    Hamuru için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Hamurunuz dinlenmeye bırakın.Hamur dinlenirken siz biberli ekmeğin harcını hazırlayın.Soğanları ince ince kıyın çökelek, salça,zeytin yağı ve baharatları karıştın.Mayalanan hamurunuzdan küçük bezeler yaparak yağ ile yuvarlak bir şekilde açın hazırlamış olduğunuz harcı üzerine genişçe yayın.Tepsi içerine yağlı kağıt sererek içine yerleştirin 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. taş fırın varsa iç harcı hazırlayıp oraya da gönderebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sultan Sofrası® Tüm Hakları Saklıdır © 2016
Sitede bulunan tüm resimler Hatay Sultan Sofrasına aittir. İzinsiz kullanılamaz.