Her yemeğinde olduğu gibi Antakya bu yemeğinde de kendine özgü olabilmeyi başarmış. Hatayın vezerteryan yemekleri arasında yer alan Humus nasıl yapılır? ve humus tarifi detaylı bilgileri sizinle paylaşacağız. Vejeteryan humus tarifi özellikle bayanları ilgilendiren önemli bir yemek tarifidir. Hatay’lı bayanların çoğu bu yemeği kolayca yapabilmektedir.
-2 su bardağı nohut
-1,5 çay bardağı ılık su
-1 çay bardağı ılık su
-4 yemek kaşığı tahin
-1.5 çay kaşığı kimyon
-1 tam limonun suyu
-tuz
-isteğe göre 1-2 diş sarımsak.
-kıyılmış maydanoz,nane
-Domates
-kimyon
-kırmızı pul biber
-kornişon turşu, süs biber turşusu
-zeytinyağı
Humus yapmak için nohutları bir gece önceden suda bekletin.Sonra düdüklü tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra nohutların kabuklarının soyulması için bir tencereye 1,5 su bardak su koyup tekrar kaynatın.suyunu süzüp nohutları kabuklarından arındırın. Kabuklarını soyduğunuz nohutları bir tencereye alıp içine de 1,5 çay bardağı su ekleyip ocağa koyun ve tahta kaşıkla nohutlar suyunu çekene kadar karıştırın. El blenderi ile nohutları püre haline getirin. elde ettiğiniz püre biraz katı olabilir bu yüzden katılaşan bu karışımın üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyip tekrar ocağa alın ve yumuşatın. Ocaktan aldıktan sonra nohutların içine tahin, kimyon, limon suyu, tuz ve isteğinize göre sarımsak koyup blender’den geçirin. Hazırlamış olduğunuz humusu servis tabağına güzelce yayın.Süslemesi için üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve domates ve kornişonları ince dilimler halinde doğrayıp humusun üzerine nane ve maydanoz eşliğinde süsleyin. Ve humus servis için hazır. Afiyet olsun